+90 216 390 92 43

Sosyal Medyada Biz}

YAZIN DOSTU, SELİLÜTLERİN DÜŞMANI:ANANAS

YAZIN DOSTU, SELİLÜTLERİN DÜŞMANI:ANANAS Bromelain, ananas tüketimi ve taze ananas seçimi
Ülkemize çok uzaklardan gelen ananas, artık her markette kolayca bulunan sıkça tükettiğimiz bir meyve haline geldi.

Ananas, bromelain adında proteinleri sindirici etkiye sahip bir enzim içerir. Bu nedenle özellikle doğal yönden etin yumuşatılması işleminde kullanılır. Sadece sindirime yardımcı olmakla kalmaz, vücutta meydana gelebilecek olan inflamasyon ve ödemi de etkili bir biçimde azaltır. Zedelenmiş dokuların iyileşme süresini kısaltabilir. Bromelain dokularda meydana gelen ödem ve inflamasyon sonucu ortaya çıkan artrit, sinüzit, gut hastalığı, bademcik iltihabı ya da yaralanma ve burkulmaların iyileşmesine yardımcı olur. Son yapılan çalışmalar gösteriyor ki Bromelainin anti-inflamatuvar özelliği kanın pıhtılaşmasını önleyerek kalp krizi geçirme ve inme riskini azaltıyor. Antioksidan koruma sağlar ve bağışıklık sistemini destekler. Dokuların iyileşme süresini kısaltması, inflamasyon ve ödemi azaltması da onun selülit savar olarak nitelendirilmesine sebep olan özelliklerinden bazıları. Yani doğru beslenme ve düzenli egzersizle birleştiğinde selülitlerle savaşabilir. Fakat kalori takibi iyi yapılmalıdır. 1 kalın dilim ananas 1 meyve değişimine denk gelir ve 60 kcaldır.

Ananasın diğer faydaları:
1- Sarı rengiyle kolayca fark edilen ananas, bol miktarda C vitamini içeriyor.
2- Ananas bol lifli yapısı sayesinde açlık krizlerinin önüne geçer. 3- İçeriğinde bol miktarda Bromelain enzimi bulunduran ananas sindirime yardımcıdır.
4- Ananas yalnızca C vitamini içermiyor. Vücudumuzda ciddi hastalıklara yol açan serbest radikallerle savaşan tiyamin, manganez ve bakır gibi mineraller ananasta bol miktarda bulunuyor. Antioksidan özelliği olan bu mineraller vücuttaki serbest radikallere karşı oldukça etkili. Ayrıca manganez minerali kemik sağlığı için son derece faydalı.

Peki ananası nasıl tüketebiliriz?
Ara öğünlerimizde tüketebiliriz, salatalarımıza ilave edebiliriz veya ananastan bir tatlı da yapabiliriz. Ananasları ızgarada arkalı önlü ızgaralayıp, tarçın ilave edip bu şekilde lezzetlendirip, yağsız dondurmayla beraber servis edip tüketebilirsiniz.

Taze ananas nasıl seçilir?
İlk olarak ananas meyvesini satın alırken tombul görünümlü olmasına özen gösterin. Mümkün olduğunca en genişi seçilmeli. Ananas ne kadar genişse yenilebilir kısmı da o kadar çok olur. Koyu yeşil yapraklı olmasına dikkat edin. çünkü taze olup olmadığını yapraklarına bakarak tespit edebilirsiniz.

12 Nisan 2018
727 kez görüntülendi